ΙΣΤΟΡΙΑ


Ιστορικά στοιχεία:

Το χωριό μας αναφέρεται για πρώτη φορά σε επίσημα κρατικά έγγραφα ως οικισμός με την ονομασία Αουντουκλάρ  ΦΕΚ 126Α-02\04\1883.   Υπάγεται στο Δήμο Κραννώνα ο οποίος έχει έδρα στο Ντζορμακλί   – σημερινοί Αγ. Ανάργυροι.
Με το ΦΕΚ 262Α-31\08\1912 συστήνεται κοινότητα με την ίδια ονομασία στην οποία προσαρτώνται οι οικισμοί Ταουσιάν και Καρλίγκα. Με το ΦΕΚ 4Α-16\01\1928 το Ταουσιάν διαχωρίζεται και πλέον αποτελεί ξεχωριστή κοινότητα μετονομαζόμενη σε Μαυροβούνι.
Με το ΦΕΚ 156Α-08\08\1928 το χωριό μας μετονομάζεται σε Λουτρόν  και το Καρλίγκα σε Αργυρόμυλος.
Με το Π.Δ.244Α-04\12\1997 καταργείται η κοινότητα Λουτρού και υπάγεται ως δημοτικό διαμέρισμα στο Δήμο Κοιλάδος.
Από το 2010, όπως σε όλους είναι γνωστό καταργήθηκε ο Δήμος Κοιλάδος και πλέον αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Λαρισαίων.Ιστορία για το Δοβρούτσι (Τίτανος):

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία,η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ήταν μοιρασμένη στούς θεούς και στους Τιτάνες.Οι Θεοί κατοικούσαν στον Ολυμπο και οι Τιτάνες στο όρος Ορθρυς.Μεταξύ των δυο ομάδων υπήρχε συνεχής διαμάχη,πραγματικός πόλεμος για την επικράτηση και επικυριαρχία στον Θεσσαλικό κάμπο.Σε κάποια απο αυτές τις συγκρούσεις, οι αντιμαχόμενοι εκσφενδόνιζαν ο ένας εναντίον του άλλου ακόμη και βράχους.Από την συσσώρευση των βράχων αυτών δημιουργήθηκαν δυο μικρότερα βουνά,το ενα πιο κοντά στον Ολυμπο και το άλλο κοντά στο Ορθρυς.Τα δυο αυτά βουνά μοιάζουν και είναι σχεδόν ίσα μεταξύ τους.Πρόκειται για το δικό μας Δοβρούτσι [Τίτανος],και Φυλλείον [Φυλλήιον].Το δεύτερο ευρίσκεται ανάμεσα στα χωριά:Μ.Βουνό,Δοξαρά,Ορφανά,Φύλλον Καρδίτσας κ.λ.π.

No Response to "ΙΣΤΟΡΙΑ"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © ΛΟΥΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics

 
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο .